Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Παρουσιάσεις Θεσσαλονίκης - Λάρισας

Παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

Έγινε την ίδια στιγμή με την παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Λένας Μαντά που έχει σαν τίτλο «Η άλλη πλευρά του νομίσματος». Την παρουσίαση του βιβλίου αυτού την έκανε η κ. Πασχαλία Τραυλού. Ήμουν τυχερή γιατί η κ. Μαντά με καλοσώρισε στον κόσμο της λογοτεχνίας των ενηλίκων και είπε πολύ καλά λόγια για το βιβλίο μου. Την ευχαριστώ για μια ακόμα φορά.

Εγώ από την άλλη δεν μπόρεσα να πώ πολλά πράγματα για το βιβλίο της, γιατί ακόμα δεν το έχω διαβάσει. Φταίει το γεγονός ότι κυκλοφόρησε μαζί με τα βιολιά, έφτασαν και τα δυο στη Λάρισα μετά τις 2 3 του μηνός και όσοι ξέρετε τα προβλήματά μου αυτόν τον καιρό καταλαβαίνετε γιατί δεν υπήρχε χρόνος να το διαβάσω. Όταν το κάνω θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου, αν και έχοντας διαβάσει όλα της τα βιβλία της και ακούγοντας την κριτική που της έκανε η Πασχαλία Τραυλού, είμαι σίγουρη ότι θα είναι οι καλύτερες. Θα σας θυμίσω ότι το βιβλίο της «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι» που κυκλοφόρησε πέρυσι έκανε παραπάνω από 100 χιλιάδες πωλήσεις. Αυτό τα λέει όλα. Μου είχε άρέσει πολύ, αν και δικό μου αγαπημένο βιβλίο της είναι «Το βαλς με δώδεκα θεούς».

Τώρα για τα υπόλοιπα στην παρουσίαση που με αφορούν μπορώ να σας πω ότι τόσο η απειρία μου όσο και το άγχος φάνηκαν.


Στη Λάρισα όμως ήταν διαφορετικά. Έπαιζα εντός γηπέδου. Πολύς κόσμος, πολύ εντυπωσιακές κριτικές, πολύ ωραίο στήσιμο της όλης εκδήλωσης με τα βιολιά να παίζουν επί σκηνής, ανάμεσα στα αποσπάσματα. Οι καλοί μου φιλοι Έκτορας Νασιώκας και Μαίρη Καμηλαράκη έκαναν βρήκαν τον τρόπο να με συγκινήσουν τόσο, που μετά βιας άντεξα να μη βάλω τα κλάμματα. Αν βρω σήμερα χρόνο θα βάλω κι άλλες φωτογραφίες, βίντεο, όπως και τα δημοσιεύματα από τις σημερινές εφημερίδες. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να ετοιμαστώ γιατί αύριο έχω την παρουσίαση στην Αθήνα.

18 σχόλια:

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια. Ελπίζω να κρατάς δυνάμεις. Θέλω να πιστεύω ότι την χαίρεσαι όλη αυτή την υπόθεση με το βιβλίο σου

Unknown είπε...

Γειά σου Γιώτα. Ξέρω ότι η εποχή είναι δύσκολη για σένα, αλλά και ευχάριστη μαζί. Εχω και εγώ διαβάσει το σπίτι δίπλα στο ποτάμι. Πραγματικά μου άρεσε πολύ.

clementine είπε...

Μπράβο, μπράβο, μπράβο......!
Ολα πήγαν καλά. Σας περιμένουμε με αγωνία αύριο στον Ελευθερουδάκη..
Καλό Ταξίδι και τα λέμε από κοντά.

Γιώτα Φώτου είπε...

Σωκράτη, φυσικά και τη χαίρομαι την όλη κατάσταση, αλλά είναι κάποια πράγματα διαφορετικά για μένα. Είμαι όπως ξέρεις αρκετά χρόνια στον κόσμο της λογοτεχνίας (εγώ τη λογοτεχνία δεν την ξεχωρίζω πολύ ξέρεις σε παιδική, ενηλίκων, γυαναικεία, αντρική κ.λ.π.) αλλά άλλες είναι οι απαιτήσεις αυτού του βιβλίου. Θέλω να πάει καλά και θέλω να πουλήσει. Ποιος συγγραφέας δεν θέλει! Ξέρω ότι προς αυτόν τον τομέα λίγα μπορώ εγώ να κάνω και επίσης έχω λογικότατες προσδοκίες. Εγώ θέλω να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου τίποτα άλλο.

Γιώτα Φώτου είπε...

Καλησπέρα Σοφη. Φιλάκια

Γιώτα Φώτου είπε...

Ετοιμάζομαι Κλημεντίνη για το ταξίδι. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω να κυκλοφορώ με αυτοκίνητο στην Αθήνα και όμως πρέπει να το έχω μαζί μου για κάποιους λόγους.

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια. Η χθεσινή εκδήλωση ήταν η καλύτερη παρουσίαση βιβλίου που έχω παρακολουθήσει. Οι ομιλητές ήταν άψογοικαι η ιδέα να μπαίνουν οι μουσικοί με τραγούδια δεμένα με την αφήγηση καταπληκτική.
Δεν έχεις άλλες φωτογραφίες να βάλεις, για να φανεί αυτό ακριβώς που ήταν;

Γιώτα Φώτου είπε...

Λίλιαν έβαλα αυτή τη φωτογραφία που δείχνει συνολικά, κοινό, ομιλητές, μουσικούς. Ετοιμάζομαι για την Αθήνα και παράλληλα κοιτάζω να κλείσω κάποιες εκρεμμότητες με τη δουλειά, αφού θα λείψω τρεις μέρες και δεν έχω δυνατότητα να ασχοληθώ πολύ με αυτά.

Unknown είπε...

Τελικά διαβασα και εγώ το βιβλίο και έμεινα κατενθουσιασμένος. Όπως έχω πει και άλλη φορά δεν είμαι το άτομο που μπορώ να κρίνω ένα λογοτεχνικό βιβλίο από γλώσσα, δομή κ.λ.π. Αλλά με ενθουσίασε τόσο η ιστορία και θέλω να πω ότι με κράτησε σε αγωνία ως το τέλος.

Unknown είπε...

Κ. Φώτου συγχαρητήρια για τις παρουσιάσεις και καλή επιτυχία στις επόμενες. Σήμερα ένα παιδί έφερε στο σχολέιο το βιβλίο σας Η Βασιλική και η νεράιοδα του νερού. Μέ εντυπωσίασε που ένα χιλιοειπωμένο θέμα όπως ο κύκλος του νερού δίνεται με τόσο πρψωτότυπο τρόπο.

Γιώτα Φώτου είπε...

Ευχαριστώ οδοιπόρε.

Γιώτα Φώτου είπε...

Η Βασιλική και η νεράιδα του νερού Μισα, αγαπήθηκε από πολλά παιδιά και αυτό το γεγονός με κάνει πολύ χαρούμενη. Ευχαριστώ για τις ευχές σου.

Maria Tzirita είπε...

Γιώτα μου πάρα πολύ χαίρομαι! Μακάρι να μη δούλευα απόγευμα και να ερχόμουν αύριο να σε γνωρίσω από κοντά να μου κάνεις κι αφιέρωση στο βιβλίο σου! Μια χαρά θα τα πας και στην πόλη μας όπως και παντού αλλού. Το βιβλίο σου αγαπιέται όλο και περισσότερο - σύντομα θα έχεις και την δική μου άποψη, το έχω στα χέρια μου! Φιλιά, καλή συνέχεια και κουράγιο! Τα καλά με κόπο αποκτώνται!

clementine είπε...

Λοιπόν, έμεινα κατενθουσιασμένη με τη γνωριμία μας, είστε γλυκίτατη...
αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο, αφού μόνο μία τόσο γλυκιά παρουσία μπορεί να γράψει για παιδιά!!!!!!!
καλή επιτυχία στα "βιολία" και ευχαριστώ πολύ για την όμορφη αφιέρωση στο βιβλίο μου....

Γιώτα Φώτου είπε...

Μαρία Τζιρίτα καλημέρα. Άργησα να σου απαντήσω γιατί έλειπα. Κρίμα που δεν μπόρεσες να έρθεις στην εκδήλωση. Ελπίζω όμως ότι σύντομα θα μας δοθεί ευκαιρία να γνωρισούμε.

Γιώτα Φώτου είπε...

Κλημεντίνη. και οι δικές μου εντυπώσεις είναι οι καλύτερες για τη γνωριμία μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα συναντηθούμε κάπου πιο άνετα. Εγώ γύρισα στις 3 το πρωί σήμερα, γιατί έπρεπε να είμαι στη δουλειά. Χτες είχα μια εκδήλωση στο Σχηματάρι όπου τα πράγματα πήγαν πολύ καλά. Δεν έχω το χρόνο για φωτογραφίες, γιατί σήμερα το βράδυ έχω παρουσίαση στην Καρδίτσα.
Όπως κατάλαβες είμαι της άποψης «στη βράση κολάει το σίδερο» ή αλλιώς εγώ και οι ONIRAMA σε τουρνέ ανά την Ελλάδα, φέτος το καλοκαίρι.
Ας το ρίξουμε και λίγο στην πλάκα δε βλάφτει, συμφωνείς;

clementine είπε...

Ένα ταξίδι ξεκινάει
ένα ταξίδι μακρινό
ουράνιο τόξο που γελάει
και σε ρίχνει στο κενό

Χρώματα αγαπημένα
μυρωδιά που ακολουθεί
χιλιάδες σκέψεις στα χαμένα
κι έρωτας μεσ’ τη βροχή

Κλείσε τα μάτια κι άφησε το μυαλό
άνοιξ’ τα χέρια πιάσε τον ουρανό
Δώσε στη τρέλα σου λιγάκι απ’ το φως
ξέχνα το αύριο αρχίζει ο χορός

Μουσικές που σου μιλάνε
μουσικές που σ’ οδηγούν
λέξεις που σου τραγουδάνε
και την αλήθεια σου ξεχνούν

Όνειρα καλά κρυμμένα
μέσα σε χρυσά μαλλιά
γεύση ανοιξιάτικη μέσ’ από σένα
και τα μεσάνυχτα αγκαλιά.........

Είναι από τους Onirama και νομίζω ότι ταιριάζει και στο βιβλίο και στην περιοδία.....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Γιώτα Φώτου είπε...

Νά είσαι καλά Κλημεντίνη. Μου έφτιαξες πάλι τη διάθεση. Το τραγούδι είναι από τα αγαπημένα μου.