Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Η εκδήλωση για το κόκκινο αυγό της Γαβριέλας και άλλες 9 εκδηλώσεις

Στο βιβλιοπωλείο «Το σπίτι του Σοφούλη» στη Λάρισα παρουσιάστηκε το Σάββατο του Λάζάρου«Το κόκινο αυγό της Γαβριέλας» με δραματοποίηση, χορό και πολλά κόκκινα αυγά.

Η πραγματική Γαβριέλα ήταν εκεί και κέρασε όλα τα παιδιά πίτσα.



Οι ηθοποιοί άφησαν τα παιδιά με το στόμα ανοιχτό

Για μένα ήταν μια βραδιά που θα μου μείνει αξέχαστη.


Εξάλλου η εβδομάδα που ήταν αφιερωμένη στο παιδικό βιβλίο τελείωσε και με άφησε φορτωμένη με γλυκές εικόνες παιδικών προσώπων. Είχα την ευκαιρία μέσα από 10 εκδηλώσεις να έρθω σε επαφή με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και να μιλήσω για την παιδική λογοτεχνία και τα βιβλία μου. Ίσως το παράκανα με τον αριθμό των εκδηλώσεων αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ όταν μου έλεγαν ότι δούλεψαν (σαν σχολεία) με τα βιβλία μου και θα ήθελαν να με συναντήσουν. Λυπήθηκα μάλιστα που απέριψα και κάποιες άλλες προσκλήσεις που μου έγιναν, λόγω φόρτου εργασίας ή απόστασης. Υποσχέθηκα ότι θα είμαι μαζί τους με την πρώτη ευκαιρία.
Αρκετά σχολεία έχουν εντάξει το Μια καρφίτσα και δυο αυτοκίνητα σε προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής. την Βασιλική και τη νεράιδα του νερού σε περιβαλλοντικά και τον Αόρατο Πολ σε διαπολιτισμικά. Έμεινα έκπληκτη από την εμβάθυνση που έκαναν στα βιβλία μου και χάρηκα που είδα ότι τα παιδιά μπαίνουν στο σκεπτικό μου περισσότερο από τους μεγάλους Το κόκκινο αυγό της Γαβριέλας απέκτησε σε πολύ λίγο χρόνο πολλούς φίλους. Ακόμα και το Α του Άγγελου (το πρώτο μου βιβλίο) το είδα σαν βιβλίο τάξης σε δυο σχολεία

Στο 1ο Δημοτικό Σχολέιο Λάρισας παραλληλα
με άλλες σχετικές εκδηλώσεις, λειτούργησε έκθεση από τις εκδόσεις Ψυχογιος (2-4-2009)


Στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης έκθεση λειτουργούσε για μια εβδομάδα σε έναν καταπληκτικό χώρο. Βρέθηκα εκεί καλεσμένη του συλλόγου γονέων και του Δήμου (2-4-2009 )











Στο 2ο Σχολείο Πανοράματος ένα τμήμα δούλευε στην Κυκλοφοριακή Αγωγή με το μια καρφίτσα και δυο αυτοκίνητα, ένα άλλο με τη Βασιλική και τη νεράιδα του νερού (είχαν μελωποιήσει τα ποιηματάκια του βιβλίου και ένα με το Α του Άγγελου 3-4-20 Στο














Στο 11ο Καλαμαριάς πάλι στην Κυκλοφοριακή αγωγή το Μια καρφίτσα και ένα αυτοκίνητο. Λειτούργησε επίσης έκθεση από τις εκδόσεις Ψυχογιος 3-4-2009

Στον Τύρναβο στο δημοτικό Θέατρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση. Εκτός από εμένα εισηγήσεις έκαναν η κατερίνα Αναγνώστου και η Ελένη Χριστούλα. Δόθηκε παράσταση και η έκθεση βιβλίουλειτούργησε στην πλατεία της πόλης όλη την εβδομάδα (5-6-2009)













Στη Νίκαια της Λάρισας έγινε συζήτηση σχετικά με την παιδική λογοτεχνία με το άνοιγμα της έκθεσης παιδικού βιβλίου 6-6-2009


Στο 3ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας όπου επίσης έγινε έκθεση από τις εκδόσεις Ψυχογιος
7-6-2009










Στο Καλοχώρι με την Εύη Λογαρά υπεύθυνη αγωγής υγείας και την Βάνα Ανθοπούλου υπέυθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης 8-4-2009

Στο Δήμο Ευρυμενών με παιδάκια του σχολείου 10-4-2009

Ήταν ώρες αποζημίωσης οι ώρες που πέρασα μαζί με τους νέους φίλους των βιβλίων μου και μου έδωσαν ερέθισμα και δύναμη να συνεχίσω. Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα

14 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Τι όμορφα! Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφες στιγμές Γιώτα μου, είδες που τα παιδιά σε ανταμείβουν για τα όσα τους προσφέρεις με τα βιβλία σου; Το αξίζεις και με το παραπάνω γιατί είσαι σπουδαίος άνθρωπος και μιλάς κατευθείαν στην ψυχή τους! Σου εύχομαι κι εγώ να έχεις ένα Καλό Πάσχα, να περάσεις όμορφα, να ξεκουραστείς και να είσαι πάντα χαμογελαστή! Πολλά πολλά φιλάκια!

Γιώτα Φώτου είπε...

Γειά σου Μαρία. Καλά είναι όλα αυτά σίγουρα, αλλά κουράστηκα γιατί παράλληλα δούλευα και τα περισσότερα έγιναν τα απογεύματα. Μόνο στη Θεσσαλονίκη πήρα μια μέρα άδεια. Ωστόσο πραγματικά πέρασα καλά. Σου έυχομαι κι εγώ Καλό Πάσχα και να περάσεις καλά με την κορούλα σου.
Φιλιά

Unknown είπε...

Μπράβο. Καταλαβαίνω την κούρασή σου αλλά πιστεύω ότι η χαρά είναι μεγαλύτερη. Να περάσεις καλά τις διακοπές του Πάσχα

Unknown είπε...

Καλή ξεκούραση λοιπόν. Την πήραμε τη Γαβριέλα σου. Τα ανήψια μου ξετρελάθηκαν.

Unknown είπε...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
ΦΙΛΙΑ

Γιώτα Φώτου είπε...

Καλό Πάσχα και σε σένα Ρόζα

Γιώτα Φώτου είπε...

Η αλήθεια είναι ομπρέλα ότι είδα πολλά παιδιά να ενθουσιάζονται με τη Γαβριέλα.
καλό Πάσχα

Γιώτα Φώτου είπε...

Ανταποδίδω τις ευχές σου Σόφη

clementine είπε...

Γιώτα μου σου εύχομαι καλή Ανάσταση με υγεία. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να περάσετε όμορφα τις Αγιες τούτες μέρες.

Γιώτα Φώτου είπε...

Κλημεντίνη να περάσετε καλά. Πολλά φιλιά

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Γιώτα μου...Χρόνια Πολλά....
Σε φιλώ

Γιώτα Φώτου είπε...

Χρόνια πολλά Έλενα. Να είσαι καλά

νίκος διακογιάννης είπε...

μετά από πολλές μέρες απουσίας μου από την μπλογκόσφαιρα, ξαναγύρισα. Πάντα τέτοια να γίνον ται με τα μικρά παιδιά. Από Δευτέρα επιστροφή κάθε κατεργάρη στονπάγκο του. Ξεκουράστηκες καθόλου; Εγώ έκανα πράγματα που δεν είχαν σχέση με το σχολείο και γι αυτό είμαι έτοιμος να επιστρέψω σαν από καιρό ξένοιαστος.

Νίκος Διακογιάννης είπε...

Ε δεν ήταν και οι καλύτερες προϋποθέσεις για ένα ΄μοορφο Πάσχα όλα αυτά, αλλά έτσι είναι, δεν ορίζουμε εμείς τίποτα. Και μέσα σε όλη αυτήν την πίεση είχες όρεξη για τους Καθρέφτες; Μωρέ μπράβο! Τελικά έχει ήρωες η δημοτική Εκπαίδευση! χχεεεεε Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου.