Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Ο Αόρατος Πολ στην κυριακάτικη ελευθεροτυπία


Με τον τίτλο «Μαθαίνοντας τους Ξένους» η Πάρη Σπίνου τονίζει τη συμβολή του παιδικού βιβλίου στην αποδοχή της διαφορετικότητας στην κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ένα θέμα επίκαιρο αφού τις τελευταίες μέρες μεγάλη συζήτηση γίνεται για το θέμα των μεταναστών στην Ελλάδα. Ανάμεσα στα βιβλία που παρουσιάζει είναι και ο Αόρατος Πολ.


Εγώ την ευχαριστώ και συμπληρώνω ότι η κατανόηση και η ειρηνική συμβίωση είναι θέμα αγωγής. Προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να συνεισφέρει το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο

11 σχόλια:

Sofia Voikou είπε...

Μπράβο Γιώτα!!!!
Περιμένουμε και το επόμενο!!!
Κι ένα για λίγο πιο μικρές ηλικίες, να το διαβάσει και η κόρη μου που είναι επτά...

Unknown είπε...

Καταπληκτικό βιβλίο και όντως πολύ επίκαιρο. Μέσα στις σελίδες του αποδίδεται με καταπληκτικό τρόπο η ψυχολογία των παιδιών της άλλης πλευράς.

Unknown είπε...

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ
ΦΙΛΙΑ

Unknown είπε...

Αυτό το βιβλίο σου με έκανε να κλάψω. Είδα την κατάσταση μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Καταπληκτικές οι σκηνές με τη μηλιά και το ουράνιο τόξο. Συμφωνώ ότι διαβάζεται με ευχαρίστηση και από ενήλικες. Εξάλλου ένα καλό βιβλίο δεν έχει ηλικία. Σου έχω δόσει και άλλες φορές τα συγχαρητήριά μου. Να είσαι καλά να μας χαρίζεις τέτοια βιβλία.

Γιώτα Φώτου είπε...

Σοφία μο ευχαριστώ. Χαίρομαι που το κόκκινο σημάδι πάει πολύ καλά. Το αξίζει.
Για την κόρη σου έχω το «Η Βασιλική και η νεράιδα του νερού» το Α του Άγγελου και τη Γαβριέλα.
Τον Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει το Μασάς Φυσάς και νικάς που είναι από 9 και πάνω.

Γιώτα Φώτου είπε...

Σόφη, το βιβλίο το έγραψα κυρίως για τα παιδιά της πλειονότητας. Εκείνα πρέπει να καταλάβουν πως νοιώθει ένα παιδί που έρχεται σε ξένο περιβάλλον.

Γιώτα Φώτου είπε...

Ρόζα πριν από λίγο πέρασα από το γραφείο εκπαίδευσης και με βρήκε μια άγνωστη συνάδερφος που ήθελε να μου πει ότι μόλις τελείωσε το βιβλίο και το βρήκε π[ολύ συγκινητικό. Ήθελε να μάθει γιατί το έγραψα και αν υπήρχε μια βάση αλήθειας. Τέτοιο παιδί σαν τον Αλ εγώ δε γνώρισα, αλλά έκανα παλιά μια έρευνα για τις πολυτισμικές μειονότητες. Από εκεί πήρα την αφορμή. έχω μάλιστα και ένα θεωρητικό βιβλίο σχετικά με τη διαπολιτισμική εκαπίδευση
φιλιά

Γιώτα Φώτου είπε...

Ομπρελίτσα η αλήθεια είναι ότι και εγώ έκλαιγα όταν το έγραφα. Είχα γίνει κομάτια παρόλο που ήξερα ότι όλη η ιστορία ήταν μύθος. Μύθος αλλά πολύ κοντά στην πραγματικότητα. 30 χρόνια στα σχολεία έχω δει πάρα πολλά.
Σε ευχαριστώ

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια και πάλι για αυτό το εξαιρετικό βιβλίο. Είναι άψογα στηριγμένο από ψυχολογικής, κοινωνικής και παιδαγωγικής πλευράς.΄Το συνιστώ με κάθε ευκαιρία

Γιώτα Φώτου είπε...

Σωκράτη ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη σε όλο το έργο μου. Θα χαιρόμουν κάποια στιγμή να τα πούμε κι από κοντά

Ανώνυμος είπε...

Κ.Γιώτα , ειμαι ι Χριστίνα απο το σχολείο ^Σωκράτης^ , απο την τάξη 5Β ήθελα να μάθω που θα βάλετε της φοτογραφίες? που μας είχατε βγάλει. Σας παρακαλώ πεστε μου.
Ευχαριστό ,
με αγάπη Χριστίνα!