Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο

Φέτος η 2α Απριλίου ήμερα της γιορτής της παιδικής λογοτεχνίας έτυχε να πέφτει μέσα στις διακοπές του Πάσχα. Έτσι το παιδικό βιβλίο τιμήθηκε με εκδηλώσεις που έγιναν από το Μάρτιο μέχρι και το Μάιο. Είχα την τιμή να δεχτώ πολλές προσκλήσεις από σχολεία και συλλόγους που δούλεψαν με τα βιβλία μου από τις εκδόσεις Ψυχογιος και θέλω πραγματικά να πω ότι λυπήθηκα πολύ που δεν μπόρεσα να τις δεχτώ όλες, λόγω φόρτου εργασίας. Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά σε πολλές περιπτώσεις με εντυπωσίασαν με τις δραστηριότητες που παρουσίασαν. Τραγούδια, δραματοποιήσεις, κατασκευές, ζωγραφική ακόμα και χοροί ξεπήδασαν μέσα από τα κείμενα μου, αφήνοντάς με ευχάριστα έκπληκτη.
Θέλω να πω σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.
Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ματαράγκας στην Καρδίτσα 19-3-2010

Μετά το ταξίδι μου στην Κέρκυρα, ακολούθησε η εκδήλωση στο Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης στη Λάρισα όπου με τη βοήθεια της μικρής Γαβριέλας παίξαμε κουκλοθέατρο Το κόκκινο αυγό της Γαβριέλας 23-3-2010

Οι κούκλες πάλι μίλησαν στο βιβλιοπωλείο Φλωράς 27-3-2010

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Τρικάλων γιόρτασε το παιδικό βιβλίο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.


Το Δημοτικό των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας με εντυπωσίασε με τη δουλειά που γίνεται εκεί. Είναι ένα σχολείο πρότυπο που κοσμεί την περιοχή 27-4-2010.
Με την Α τάξη του Γυμνασίου των ιδίων εκπαιδευτηρίων μιλήσαμε για τον Αόρατο Πολ στο TV Πανόραμα, στην εκπομπή Σελιδιδείχτες που παρουσιάζει ο κ. Μουρατίδης.


Τα 42ο, 43ο και 15ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας είχαν πραγματικά έμπνευση 14-4-2010 και 28-4-2010 ενώ στο 10ο Λαμίας 3-5-2010 τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν τα πάντα για τη δουλείά ενός συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Στη Λήμνο οι διευθυντές των σχολείων Κοντιά και Ν. Κούτελης με σκλάβωσαν με τη φιλοξενία τους, τα παιδιά ήταν απολαυστικά και η εκδήλωση για ενηλίκους πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό πολιτιστικό κέντρο Πορτιανού.


Στη Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρισας για μια ολόκληρη εβδομάδα αρκετοί συγγγραφείς είδαν τάξεις από σχολεία της πόλης 15-5-2010.


Ο Πολιτιστικός οργανισμός σε συνεργασία με τους αθλητικούς οργανισμούς των Μ.Καλυβίων Τρικάλων θέλησαν να συζητήσουμε για το θέμα Παιδική Λογοτεχνία και τηλεόραση. 15-5-2010

2 σχόλια:

Dennis Kontarinis είπε...

Αγαπητή μου κ. Φώτου.
Ειλικρινά με εντυπωσίασαν οι τόσες πολλές παρουσίες σας στις εκδηλώσεις γιά το παιδικό βιβλίο.
Δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου γιά την μεγάλη προσφορά σας στην νέα γενιά μας.
Θα ήθελα να πληροφορηθώ σχετικά με τα βιβλία σας γιά τα εγγόνια μου ηλικίας από 4-7 ετών
Καλή σας μέρα αγαπητή μου
Ντένης Κονταρίνης

Γιώτα Φώτου είπε...

Ευχαριστώ Ντένη. Νομίζω οι περισσότεροι συγγραφείς παιδιών βιβλίων κάνουν ότι μπορούν να φέρουν τα παιδιά κοντά στα βιβλία. Αυτό είναι το κέρδος στο οποίο προσδοκούν.
Για μικρά παιδιά δεν έχω γράψει βιβλία, η σειρά της Γαβριέλας, η Βασιλική και η νεράιδα του νερού και το Α του Άγγελου είναι για παιδιά από 7 και πάνω. Τώρα ετοιμάζεται ένα για παιδιά από 4 ως 7.
Φιλιά στα εγγόνια σου