Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστροφή στην καθημερινότητα

Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι. Μικροπροβλήματα εμπόδισαν την πραγματοποίηση των σχεδίων μου για διακοπές. Ωστόσο δεν κάνω παράπονα. Και για να είμαι ειλικρινής χάρηκα που γύρισα στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Όχι ότι και εδώ τα πράγματα είναι εύκολα. Αλλά υπάρχει ένας προγραμματισμός που με απορροφά.

Επανήλθα λοιπόν στη θέση του σχολικού συμβούλου μεσα σε φήμες και ενδείξεις ότι η φετινή σχολική χρονιά προμηνύεται δύσκολη. Ωστόσο η αρχή ήταν στα γνωστά πλαίσια. Υπάρχουν βέβαια νέα προγράμματα για τα οποία πρέπει να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί, υπάρχουν προβλήματα... αλλά με λίγη καλή θέληση νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε.
Το καλοκαίρι είχα βέβαια τη χαρά να δω την κυκλοφορία του βιβλίου μου ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΚΡΙΝΟΥ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 7η ανατύπωση και να πάρω άριστες κριτικές από τους αναγνώστες. Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι πολλά, πάρα πολλά, άγνωστα άτομα (που δεν είναι σε θέση να χειριστούν το διαδικτυο) με έψαξαν τηλεφωνικά, ακόμα και μέσω της υπηρεσίας μου για να με συγχαρούν. Πολλοί με συγκίνησαν, άλλοι με φόβισαν αφού με έκαναν να αισθανθώ ότι περιμένουν από μένα πάρα πολλά. Τους στέλνω όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Κι άλλη φορά είπα ότι η αποδοχή που μου δείχνουν είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου. Θέλω επίσης να ομολογήσω (για να απαντήσω στο ερώτημα:πότε θα δουν άλλο βιβλίο μου) ότι ακόμη κι αν το ήθελα, δεν είμαι σε θέση να γράφω ένα μυθιστόρημα ενηλίκων κάθε χρόνο. Ακολουθώ μια χρονοβόρα διαδικασία ακόμα κι όταν έχω ιδέες. Υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι στο μυαλό μου και εκεί θα μείνει για αρκετό καιρό μέχρι να ρθει η ώρα που θα πω: τώρα είμαι έτοιμη να γράψω.
Το δάκρυ του κρίνου, θέλω να πιστεύω ότι έχει ακόμα μεγάλο ταξίδι και στο μεταξύ εγώ περιμένω σύντομα την κυκλοφορία του χριστουγεννιάτικου παιδικού βιβλίου μου με τίτλο {ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑΣ} (Υπό έκδοση είναι άλλα δυο παιδικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο χειμώνα).
Όσο κι αν γοητεύομαι από τον κόσμο της λογοτεχνίας των ενηλίκων, τα παιδικά βιβλία είναι η ζωή μου, ο κόσμος μου, η συνέχεια του επαγγέλματος μου.
Για μια ακόμα φορά θέλω να ευχαριστήσω τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ (αφού πλέον όλα μου τα βιβλία είναι εκεί) και όλους τους ανθρώπους του που εργάζονται για να φτάσει το έργο μου στους αναγνώστες.
Δε μένει τίποτα άλλο παρά να ευχήθω σε όλους να έχουμε ένα καλό φθινόπωρο, να αντιμετωπίσουμε με θετικό μάτι τη δυσκολία των καιρών και να συνεχίσουμε ο καθένας τον αγώνα του από όποια θέση κι αν βρίσκεται.
Εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

2 σχόλια:

Μαριάνθη είπε...

Μια καθημερινότητα λοιπόν γεμάτη και δημιουργική να σε αγκαλιάσει πάλι. καλή αρχή.

Γιώτα Φώτου είπε...

Ευχαριστώ Μαριάνθη. Να είσαι καλά