Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δε θέλω να με πάρει ο ύπνος

Κυκλοφόρησε το νέο μου βιβλίο για παιδιά
Εκδόσεις Ψυχογιος
Σειρά: Φραουλίτσα
Ηλικία 4+
Εικονογράφος: Πωλίνα Παπανικολάου


Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ που συνέβαλάν στην έκδοσή του.
Το έγραψα αναπολώντας εκείνες τις μαγικές στιγμές που κοίμιζα τα παιδιά μου τραγουδώντας τους ή λέγοντας τους ιστορίες. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν, οι στιγμές όμως έμειναν ζωντανές στη μνήμη μου. Ελπίζω ότι μέσα από τις σελίδες του και με την απίθανη εικονογράφηση της Πωλίνας Παπανικολάου κάποια παιδάκια θα αφεθούν στην αγκαλιά του ύπνου.

Από το οπισθόφυλλο
«Ύπνε, που παίρνεις τα παιδιά, πάρε και το δικό μου…» τραγουδά η μαμά, και ο μικρός Παύλος πετάγεται από το κρεβάτι τρομαγμένος και βάζει τα κλάματα. Έχει μπερδευτεί! Νομίζει ότι ο ύπνος είναι ένας κακός άνθρωπος που θα τον πάρει μακριά. Η μαμά τότε του εξηγεί: «Ο ύπνος είναι φίλος για όλα τα παιδιά. Με εκείνον μεγαλώνουν και μ’ όνειρα γλυκά…»

Μέσα από μια τρυφερή ιστορία, τα μικρά παιδιά που δε θέλουν να κοιμηθούν ανακαλύπτουν τα οφέλη του ύπνου.

5 σχόλια:

Μαριάνθη είπε...

ΓΙΩΤΑ ΜΟΥ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ. ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Γιώτα Φώτου είπε...

Να είσαι καλά Μαριάνθη Χαίρομαι που σας άρεσε.

Dennis Kontarinis είπε...

Αγαπητή μου Γιώτα καλή σου μέρα
Φαίνεται ένα υπέροχο βιβλίο για τα παιδάκια. Άλλωστε όλα τα δικά σου βιβλία είναι υπέροχα. Νάναι καλοτάξειδο και να το χαρούν όλα τα παιδάκια.
Νάσαι καλά και πάντα να μας δίνει τέτοια.

Γιώτα Φώτου είπε...

Ευχαριστώ πολύ Ντένη. Τουλάχιστον μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ας πάρουν μια χαρά τα παιδιά.
Τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι και μαζευτήκαμε ο καθένας στη θέση του θα τα λέμε πιο συχνά.
Να είσαι καλά.

Πένυ Παπαδάκη είπε...

Πόσο μου αρέσουν τα παιδικά βιβλία. Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο είδος όσο απλά κι αν φαίνεται, διότι απευθύνεται σε τρυφερές ψυχούλες που μέσα από τις σελίδες τους πλάθουν εικόνες και δημιουργούνται χαρακτήρες. Αυτό το βιβλίο ειδικά που ξεκινά με ένα τρυφερό νανούρισμα, είναι το καλύτερο δώρο για τους μικρόυς θησαυρούς (κι έχω πολλούς) για τα Χριστούγεννα. Συγχαρητήρια Γιώτα για όσα γράφεις, για τα μικρά και μεγάλα παιδιά. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια.