Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ιστορίες για δειλούς και θαρραλέους. Χρυσάνθη Τσιαμπαλή


 "Το νόμισμα έχει δυο όψεις, το φεγγάρι δυο πλευρές και η ιστορία μας ίσως πολλές... Αν όμως κοιτάμεε μονάχα τη μια, τότε βλέπουμε ... τα μισά."
Το βιβλίο της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή - Κελεπούρη με τίτλο "Ιστορίες για δειλούς και θαρραλέους", πρώτα από όλα είναι ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερα διασκεδαστικό κείμενο και απευθύνεται σε παιδιά 7-8 ετών.
"Αν αυτοί που διαβάζουν βιβλία είναι κοτούλες, τότε αυτοί που φοβούνται τις κοτούλες τι είναι;"
Οι "Αχώνευτοι" ενοχλούν τον Ορέστη ονομάζοντάς τον "κοτούλα" επειδή ασχολείται με τα βιβλία και δεν έχει τα ίδια με τα δικά τους ενδιαφέροντα. Ο Γιάννης αποφασίζει να βοηθήσει το φίλο του Ορέστη και φέρνει αντιμέτωπους τους νταήδες με τις αληθινές κότες. Τότε οι ατρόμητοι γίνονται δειλοί και επωμίζονται τους χαρακτηρισμούς που οι ίδιοι έδιναν στους άλλους. Το περιστατικό γίνεται αιτία να αλλάξει συμπεριφορά ο Ντίνος, ένας από τους "Αχώνευτους" .
Με αρκετό χιούμορ, λόγο γεμάτο παιδικότητα και δίχως ίχνος διδακτισνού, η Χρυσάνθη Τσιαμπαλή- Κελεπούρη φέρνει τους αναγνώστες αντιμέτωπους με γεγονότα που αναγνωρίζουν από τη δική τους ζωή και φωτίζει συμπεριφορές δίνοντας παράλληλα τρόπους αντιμετώπισης.
Ένα καλογραμμένο βιβλίο με ένα θέμα διαχρονικό.

1 σχόλιο:

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΣΙΑΜΠΑΛΗ-Crysanthi Tsiambali είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ Γιώτα...Καλή συνέχεια στις όμορφες δουλειές σου.