Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Τα βιολιά της χαράδρας στη Δράμα, το Βόλο και τα Φάρσαλα

Ζητώ συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών, θα τις αντικαταστήσω μόλις πάρω στα χέρια μου καλύτερες.

Στις 28 Νοεμβρίου τα Βιολιά της χαράδρας παρουσιάστηκαν στη Δράμα. Το ίδιο πρωί επισκέφτηκα ένα δημοτικό σχολείο και ένα γυμνάσιο όπου οι μαθητές είχαν εργαστεί πάνω στα βιβλία μου Η Βασιλική και η νεράιδα του νερού, Ο Αόρατος Πολ και Μια καρφίτσα και ένα αυτοκίνητο.

Τα βιολιά της χαράδρας παρουσιάστηκαν στο υπέροχο καφέ Ανώι που βρίσκεται σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.
Την όλη εκδηλωση οργάνωσαν οι φίλοι μου Λίτσα Κορκώτσιου και Λευτέρης Γεωργιάδης, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Λυχνάρι και τις εκδόσεις Ψυχογιος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ δε φτάνει για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για την καταπληκτική βραδιά που πρόσφεραν σε μένα και τους 70 παρευρισκόμενους μέσα στους οποίους ήταν και κάποιοι γνωστοί μουπου είχα να τους δω χρόνια.

Ομιλητής η εκπαιδευτικός κ. Νίκη Δισλία και αφηγητής η κ. Δήμητρα Βαρλάμη Η Δέσποινα Καλανταρίδου τραγούδησε το τραγούδι του γάμου που αναφέρεται μέσα στο βιβλίο και οι υπόλοιποι έμειναν άφωνοι. Ο Σίμος Μπεϊνογλου με το βιολί του συνόδευσε τόσο το τραγούδι όσο και την αφήγηση, κρυμμένος πίσω από ένα παραβάν για να μεταδώσει καλύτερα την ατμόσφαιρα του βιβλίου.
Στο Βόλο η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής που παραχώρησε ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου. Διοργανωτές η Λέσχη Καρδιτσιωτών και η Ένωση Κυπρίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός και το βιβλιοπωλείο Παιδεία.

Ο Χρυσούλης Λαμπέρης πρόεδρος της Λέσχης Καρδιτσιωτών συντόνιζε, ομιλητές ήταν ο Νίκος Γκιτσάκης, ο Γιάννης Τζήκας και ο πρόεδρος των Κυπρίων Αδάμος Μουζούρης. Κείμενα διάβασε η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνακάκη.
Κι εδώ βρέθηκαν πολλοί φίλοι και γνωστοί.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Χρυσούλη Λαμπέρη και τον Αδάμο Μουζούρη γιατί η άψογη προετοιμασία έφερε μια άψογη βραδιά

Την Δευτέρα 15-12-2008 και ώρα 6.30 μ.μ έγινε παρουσίαση στα Φάρσαλαστην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου. Για το βιβλίο μίλησε ο Απόστολος Καρναβάς Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ και η Βάνα Ανθοπούλου, Υπεύθυνη Περιβ. Εκπαίδευσης και συγγραφέας.

14 σχόλια:

Unknown είπε...

Ωραίο φαίνεται το καφέ Ανώι.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Unknown είπε...

Που λέει ο Λόγος ότι φαίνεται γιατί οι φωτό είναι όντως χάλια. Πάντως χαίρομαι που οι παρουσιάσεις ήταν πετυχημένες. Καλό Σαββατόβραδο

Γιώτα Φώτου είπε...

Καλήμέρα Μίσα. Και το καφέ καλό ήταν και η παρουσίαση πολύ επιτυχημένη.
Νά είσαι καλα.

Γιώτα Φώτου είπε...

Σόφη, Μηχανή άλλαξα, φωτογράφο μάλλον χρειάζομαι. Μου υποσχέθηκαν βέβαια βίντεο αλλά δεν ήρθε ακόμα

Unknown είπε...

Χαίρομαι για τις πετυχημένες παρουσιάσεις σου και συγχαίρω τους φίλους σου για την οργάνωση. Είναι σημαντικό να έχεις φίλους μακριά που σε αγαπούν και νοιάζονται.

Γιώτα Φώτου είπε...

Αλήθεια είναι πολύ σημαντικό να έχεις φίλους που νοιάζονται. Εγώ είμαι τυχερή γιατί αυτό το είδα πολλές φορές και φέτος με τις παρουσιάσεις.
Πρέπει όμως να πω ομπρέλα, ότι τα βιβλία μου με έφεραν σε επαφή με πολλά άτομα άγνωστα μέχρι τότε και αυτό ίσως να είναι και το μεγαλύτερο κέρδος από όλη την υπόθεση. Σαν εσένα για παράδειγμα που είσαι παρούσα πάντα στο ιστολόγιό μου, χωρίς να έχουμε καν γνωριστεί.
Σε ευχαριστώ γιαυτό ομπρέλα.

clementine είπε...

Καλημέρα Γιώτα μου και καλή εβδομάδα...
Θυμάσαι σου είχα πεί: τα καλύτερα έρχονται...
Συγχαρητήρια λοιπόν που οι παρουσιάσεις πάνε καλά...
Αλλωστε το βιβλίο μαγεύει από μόνο του
καλή επιτυχία για απόψε

Unknown είπε...

Κι από εμένα καλή επιτυχία για την αποψινή εκδήλωση. Για τη Δράμα τα έμαθα από πρώτο χέρι. Ήταν η παρουσίαση που συζητήθηκε πολύ.

Unknown είπε...

Να είσαι καλά και να παίρνεις πάντα χαρές.

Γιώτα Φώτου είπε...

Σ΄ευχαριστώ Κλημεντίνη. ΚΙ αν ακόμα δεν υπάρχουν άλλα καλύτερα για να έρθουν εγώ είμαι ευχαριστημένη. Τα βιολιά της χαράδρας μου έδωσαν πολλές χαρές κι αυτό μου φτάνει.
Φιλιά

Γιώτα Φώτου είπε...

Λίλιαν πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή παρουσίαση εκείνη της Δράμας. Και όντως έκανε αίσθηση. Αυτό οφείλεται στην τέλεια οργάνωση της Λίτσας και του Λευτέρη αλλά και όλων όσων συμμετείχαν. Με συγκίνησαν τόσο πολύ.

Γιώτα Φώτου είπε...

Σ' ευχαριστώ Σωκράτη.Τα καλά λόγια των φίλων και η συμπαράσταση είναι η δική μου χαρά και αμοιβή. Σε ευχαριστώ ξεχωριστά για την παρουσία σου στο ιστολόγιο.

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Γιώγα καλησπέρα. Σου εύχομαι πάντα επιτυχίες και πολλές πολλές εμπνεύσεις. Φιλιά

Γιώτα Φώτου είπε...

Νάσαι καλά Έλενα. Τελείωσα κι αυτόν τον κύκλο. Μια παρουσίαση σε γυμνάσιο για ένα παιδικό έχω και μετά λέω να χαρώ τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Φιλιά