Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

" Η Μάγισσα Σουσουρέλα και η Αλφαβήτα" Ελισάβετ Τάρη





Η Σουσουρέλα διαφέρει πολύ από τις υπόλοιπες μάγισσες. Πετά με αεροπλάνο όχι με σκουπόξυλο και αντί να χρησιμοποιεί μαγικά φίλτρα και ξόρκια στηρίζεται στην …αλφαβήτα για να κάνει τα μαγικά της. Οι υπόλοιπες μάγισσες νοιώθουν να απειλούνται και προσπαθούν να αντιδράσουν.
Η μάγισσα Σουσουρέλα και η αλφαβήτα Σε μια ιστορία που συνδυάζει στοιχεία του παραμυθιού με άλλα ρεαλιστικά η Ελισάβετ Τάρη δίνει τη σημασία που έχει η δεξιότητα της ανάγνωσης και γραφής. Όπως τα μαγικά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων στα παραμύθια έτσι και η μόρφωση στον πραγματικά κόσμο κάνει θαύματα. Με απλή γραφή που την καταλαβαίνουν τα παιδιά, ευχάριστες εικόνες και περιγραφές η συγγραφέας καταφέρνει πρωταρχικά να διασκεδάσει τα παιδιά και παράλληλα  να κάνει ευχάριστη και εύκολη τη εκμάθηση της αλφαβήτας. 
Στο συνοδευτικό CD υπάρχουν τραγούδια που ενθουσιάζουν τους μικρούς αναγνώστες. Επιπλέον στο τέλος του βιβλίου βρίσκουμε δραστηριότητες που συνδυάζουν την ανάγνωση με τη δημιουργία και το παιχνίδι.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός,  σε εικονογράφηση του Κωστή Χατζηβασδέκη. Τη μουσική έγραψε ο Σούλης Λιάκος και τραγουδά η Χαρά Παπαμιχαήλ.

Η Ελισάβετ Τάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική Αγωγή στο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού τμήματος του ΑΠΘ. Είναι επίσης πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακή διπλωματούχος της ίδιας Σχολής, στον Τομέα της Φιλοσοφίας του Δικαίου με ειδίκευση στη θρησκευτική ελευθερία στην εκπαίδευση. Διορίστηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση και εργάστηκε σε σχολεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας. Υπηρέτησε, επίσης, ως διευθύντρια στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου. Από τον Ιανουάριο του 2012 υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος στην Έδεσσα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία υλοποιώντας προγράμματα φιλαναγνωσίας, καθώς και με θέματα αντιρατσιστικής αγωγής, κοινωνικού αποκλεισμού και ισότητας ευκαιριών στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: